lets find it

Monday, January 31, 2011

adakah semua cinta itu sempurna?




salam.

juz nak share dengan korang..
korang rasa semua cinta itu sempurna ke?
hurm..




aku kuat membebel dan dia memilih berdiam
aku suka bercakap dan dia pilih untuk mendengar

aku sangat emosional tapi dia seorang yang rasional

aku seorang baran tapi dia tetap sabar
aku suka mengungkit tapi dia suka tersenyum

aku seorang yang negatif tapi dia sentiasa positif

aku suka nangis tapi dia jenis tenang

aku suka mengarah tapi dia still ikut
aku suka merajuk tapi dia sentiasa memujuk


tapi..



walaupon aku marah, aku membebel, aku merungut, aku mengugkit, aku negatif, aku kuat cakap, aku suka nangis...aku tau dia tetap kesayangan aku..





dan...







bila dia diam...aku tahu dia marah
aku respect dia.. itu aku rasa perlu..




kami suka bertengkar-tengkar..
kami suka mengejek- ejek..

kami suka cubit pipi kuat-kuat
kami suka bahan membahan..

kami suka merajuk-rajuk

tapi kami tahu kami tetap sayang smpai bila-bila..

biarlah cinta dan sayang itu hanya kami yang rasa..







kan dah cakap..mana ada cinta yang sempurna..

tapi kan ...


cinta tu kan saling melengkapkan..






pss : .i love u!!~

Sunday, January 30, 2011

pliss..jangan sakit teruk-teruk



salam.


anyway aku tak tau pon apa kaitan tajuk ni..haha..
juz nak cite..semalam aku selamat sampai di Kedah tercinta around pukul 3 pm..
1st time sampai umah begitu awal..kalau tak, even naik bas dari kl pon mesti dalam pukul 5 or 6 ptg baru smpai.
ini dari Melaka taw..pukul 3 dah smpai..
kredit to adik saya yang drive dengan penuh dedikasi..


balik-balik je terus terbaring tidur..
bangun- bangun tarasa seram sejuk yang melampau..
rasa pening kepala, sakit otot tulamng semua, rasa nak muntah..
pelik giler baru tak smpai 1 hari ikat rumah dah sakit..hu3

semalam tidur dengan my mom sebab dia tolong picit-picit..
well..even anak sulung..tapi aku memang camni..kalau boleh tiap2 malam nak tidur dengan mak ayah..haha..

arini pon terasa lagi..puan mak cakap perubahan angin..
kat Kedah sekarang musim kemarau..bile musim kemarau kita akan rasa sejuk sebab angin sangat kuat..tapi dalam badan sebenarnya panas..hu3..
tak suka rasa camni...tak suka sakit..
aku dah cukup lelah dengan sakit,,
since darjah 4 asyik2 sakit je...hu3..


harap esok baik-baik sahaja.


bye.

Friday, January 28, 2011

over taw!!!

salam.


hari ini ponteng kelas arab dengan jayanya...
haha..
then, berjawab kuiz dengan kurang jaya..
sempat juga la..copy2..hehe..
1 clas kot mniru..hek3..
tp prof terer..buat soalan yang kitorang pon tak tau nak cari jawapan..
haha..
10 soklan setengah jam..
memang tak sempat la...hehe

ok la..

let check da pics!~


neway sempat bergedik2 lagi ok.


haha..



















ok la..internet saya sangat lembab...

will be update soon!~

Wednesday, January 26, 2011

perlu ke nak letak tajuk kat sini???

salam.

hai korang..gurl2 yang sweet dan para lelaki yang poyos..hek3
harini agak penat..almaklumlah kelas sampai 6.30 ptg..
cess..sedangkan 2 clas je tadi..haha..
esok ada kuiz marketing research..adoyai..tolonglah saya tak nak ambil kuiz boleh tak prof?
saya sangat malas nak study sekarang..
kang kalau paksa juga saya failed camne? prof juga yang sakit hati...haha
ala..nak g AGM esok..hu3..



ok.
so sekarang saya nak tengok movie + main game + beronline..
kalau saya rajin saya studyla ok?


p/s : harap mood prof esok baik baik sahaja..kalo tak..sudah tak comel~hehe

( dengan harapan kelas batal esok)hek3

Tuesday, January 25, 2011

perlu ke nak hidup dalam dunia pura-pura?


salam.

tajuk nak gempak je kan ko nurul oi..haha..
tapi aku nak tanya korang..
korang rasa dunia korang hidup sekarang sangat penuh dengan manusia yang berpura-pura or not?

ha..sapa yang jawab ya sila angkat tangan dan siapa yang jawab tak..tolonglah angkat kaki..
sesungguhnya kalian sangat menipu..hehe

tak dinafikan la..kalau kita tengok artis..
konon luar nampak baik..tapi kaki botol..kaki judi..kaki club ..kaki smoke semua dan segala jenis kaki la..tapi korang pernah terfikir tak..dunia kita-kita ni semua yang bukan artis pon sama jer..
perihal artis semua orang nak kutuk-kutuk nak cakap hipokrit semua..
tapi dorang dah sememangnya lah kena sebab dorang artis..public figure,.
tapi kan manusia biasa macam kita yang bukan artis ni kadang-kadang hipokritnya lagi teruk..haha..
cuma bezanya kita ni tak masuk dalam tv dalam paper or magazines.haha

haha..meh nak bagi contoh..tapi contoh ni tak ada kena mengena dengan yang hidup ataupon yang telah tak ada..kalo ada tu hanya kebetulan..

si A berkawan dengan si B, C, D ,E,F
tiba-tiba si B macam tak puas hati dengan si A sebab konon A suke buat cerita pasal die ke..
tapi dia dengar cerita tu dari F
So B bercerita pulak kat si C..
yang si C plak kawan baik dengan si A..so si C bercerita balik kat si A.
yang si A sangat geram dan marah..tapi hipokrit kan..belakon je macam tak de apa-apa..
then, A jumpa D plak..masa bercerita tercakap pasal si B..
yang si A ni sebab geram pergi pulak bercerita kat si D perihal si B..
tiba- tiba si D cakap dia pon sama je..tak berapa suka dengan si B..
kononya dah tak nak rapat dengan si B sebab B ni gedik la..mengada-ngada la..over la bagai..

tapi tup2 esoknya bila A,B dan D berjumpa..D yang jadi sangat baik dengan B..
mestilah si A akan sangat hairan..
A pon pergila bercakap kat E pulak tentang ketidakpuasan hati terhadap D..
tiba- tiba D bagitau dekat A yang C pun agak xsenang dengan A..

hah?
korang pelik x cerita ni??
berbelit- belit kan?
tapi A,B,C,D,dan E sentiasa berkwan baik..



so, siapa yang betul?siapa yang salah?
conclusionnya,
semua orang sangat hipokrit...depan cakap lain belakang cakap lain..orang begini sangat tak perlu ok?hehe..




dan jangan lah mudah percaya orang even rapat macam mana sekalipon..hu3
sebab kadang- kadang bila orang bercerita kita mendengar..
tapi bila timbul masalah or kantoi
tup2 salahkan kita sebab konon kita buat cerita or bocorkan rahsia..
last- last nama kita juga yang busuk..
tak begitu kalian-kalian semua??

tapi kalau kita tak salah kita tak perlu nak rasa takut..
walaupon last2 hanya kita sorang-sorang..
Allah kan selalu ada dengan kita..kn?kn?

1 jela nak pesan..
dosa sendiri pon banyak berjela- berjela, so tak kan nak tanggung dosa orang lain pulak??
so..fikir- fikir dan selamat beramal~

p/s : entry ini tiada kaitan dengan sesiapa even dekat or jauh ,,rapat or tak..
kalo ada hanya kebetulan dan kalo ada juga..sendiri makan cili sendiri rasa pedas..

ok.






bye.
























Sunday, January 23, 2011

yeay!! dapat bunga lagik!~

salam..


hai korang -korang..
terasa lama giler tak update ini belog..hehe
sangat busy..
esok pon ada presentation and quiz..
lusa pon begitu..
hu3..

neway nak cerita juga even korang rasa malas nak baca ke..hehe..
actullynya saya ada la gaduh ngn en bf..
sebab ape tu tak perlu la nak mention..
1 je..kan saya cakap saya tak suka kena tipu..
so setelah hampir 3 hari saya langsung tak angkat fon call dari die..
segala sms pon tak berreply..
nasibla sepanjang minggu asyik busy dengan class..assignment, modul la..
so tak terasa sangat ar..tapi tipu la kalau tak sedih..hu3..
rasa nak nanges juga..tapi tak pe..knon kental la..haha

semalam saya ada modul yang ceramah tu..
then, my sis sms cakap nak ajak g Dataran Pahlawan..
then saya cakap not sure sebab rasa mengantuk giler..nak tido dulu..
then dia kata ok je..petang- petang pon tak pe..

weird juga mulanya.
macam beriye giler nak ajak..
tapi tak pe la..
saya pon dah balik umah terus la tidur,,hehe

pastu around pukul 5 camtu..
saya dapat call dari en bf..tapi tak nak angkat..
pastu die sms ..cakap " cuba syg tengok kat luar"
then saya pon dengan muka separuh sedar..mamun2 tengok la kat tingkap..
giler die kat luar,,huh!
cuak- giler..
terus turun tangga g kat kereta die..
then dia bagi bunga cakap sorry..huh!! berdrama jap..

cantik tak? haha..gedik jap

mata dia berkaca- kaca..
serius takut..macam2 rasa..
serius saya sangat tak boleh tengok orang lelaki menangis..
saya terus on da spot nanges juga..
maklumla lama tak jumpa..haha..
ok tipu je..2 minggu lepas baru tak jumpa..
haha..kelakar..bile fikir..
mulut dah speechless..tak tau nak cakap ape..hu3..

las2 baru dapat taw dia berpakat ngn my sis..
patula my sis beriya nak ajak kuar..
to make sure saya tak kuar g mane2..
cesss~!!

pastu berdating jap ..ok la..tipu ..lama ok..
pukul 1 pagi then dia bertolak balik KL..
hehe



gedik kn kitaorang??hek3~
tapi kami tak kacau orang..so ada masalah ke?hehe





k. bye.
wish me luck 4 all da quizes and presentation.,hu3

Monday, January 17, 2011

mari bercanda- canda sambil berdating~haha

salam.


last week kan saya jumpa en bf..
and seperti biasa sambil berdating harusla dia berteman saya g shopping dulu..
destinasi yang dipilih seharusnya BB Plaza ar..mau taw lagi..haha

kalau pergi situ tak berjam tak sah..
lagipon dah pesan kat en bf ..die kena bersiap mental dan fizikal nak temankan gf dia yang macam 2 kerenah ni..hehe..

so pagi tu bergerak la..actuallynya tak da la pagi sangat..
dah tengahri dah pon..hehe,.
around pukul 2 camtu ..smpaila kami kat Bb..
macam biasa sebelum memulakan perjalanan, harusla singgah di cool blog dlu..
itu wajib..and pastinya minuman vanila+ chocolate + oreo jadi pilihan..hehe..
best cuba try kalo tak percaya,,hehe



then, terasa lapar..owh ya..kami sangat prihatin kepada perut yang lapar..
kalau lapar kang sakit kepala la..then pastinya akan spoilkan mood untuk bershopping..
actullaynya saya ada bawa nasi lemak my uncle belikan untuk break1..
tapi memandangkan tak sempat..saya bawa je..so dah jimat duit di situ,,
duit beli nasi lemak ley guna beli air mineral..kn?kn?haha..


biasala..last2 die yg kene habiskan..haha


ok..bermula la aktiviti bershopping..
semua kedai nak masuk..semua nak try..
tapi last2 satu pon tak dibeli..

sempat lagi pulak g time square..
sama la..kat sana pon tak tau nak beli apa..
haha..en bf nampak giler penat,,tapi dia tak cakap..
sebab dia taw ,.nanti gf dia terasa hati..dan merajuk..ahhaa..kuat merajuk rupanya,,
hehe..harusla,,tu la gunenya ada bf,,kena merajuk selalu taw..
sebab ada orang yang akan pujuk,,hehe..

last2 kaki dah penat..mata dah rasa tak leh nak buka dah..
sedangkan awal lagi..
around pukul 9 p.m baru kuar dari Bb..
bayar duit prking mau tak berbelas belas ringgit,,padan muka.,.haha,,
tapi en bf bermurah hati nak bayar,,hehe
tapi dia cakap juga..
"nasibla syg dapat bf mcm honey ni..ikut je..tapi tak pe..asal dpt spend time same..walaupon kaki ni dah nak tercabut" hek3..
sempat lagi perli tu..hehe



esoknya aktiviti bershopping lagi..
pelik kn nurul ni..haha..
g tempat yang sama..kang tak beli lagi..haha,,
tapi kali ini kononya en bf yang nak shopping..
tapi bile sampai pastila si gf ni yang beriye,,haha,,
tapi en bf still tak cakap apa2..ikut je..
bile nak masuk kedai en bf..pastinya saya nak cepat2...
asal dia tny,,semua cakap ok..sebabnya borink sebab kat kedai lelaki tak de ape untuk saya try,,sume barang-barang lelaki,,hehe..
kalau en bf lama-lama ..mesti saya akan tarik muke,,hehe
last2 en bf cakap " eii tak fair la camni..yela..jomla shopping barang syg..dahla next week dah tak boleh jumpa syg saya ni.."hek3..blushing sekejap..

then jumpe my best friend and bf die..ayu n malin..
dorang pon bershopping juga,,





pastu kitaorang g makan nasi ayam hailam..borak2..
yela lama dah tak jumpa..
around kol 10 maka bergerak balik la..




me and ayu

esok pagi buta terus gerak balik melaka..sebab kol 10.30 da start class.hehe
k la..cte ni dah lama..last week..
tapi nk juga tulis..hehe,,




k..daa~

bye
kami gaduh tapi tetap sayang~

di saat aku mencintaimu...



Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

p/s : cuba korang-korang dengar lagu ni..seriously best!!!


new semester begin...



Hai korang..

Dah lama giler rasanya aku tak update blog aku ni..hehe

Almaklumla busy stdy.haha..alasan..

Semester ni awal- awal lagi dah mula terasa tak best..

Rasa giveup..rasa takut tak boleh nak bawa..rasa macam kosong..rasa macam-macam..hehe..

Pernah sampai terfikir nak berenti belajar..

Haha..

Nasibla saya dikelilingi oleh orang- orang yang sentiasa positif.

Terima kasih korang..

Really appreciate it..

Love u all..

Neway this is my time table..

Macam biasa la..kurang bernasib baik untuk nak cuti ari jumaat..hehe..

Takkan nak drop subjek pulak kan?haha..

This semester mostly semua prof madya yang ajar..

Haha..cuak juga..

Hope dapat membantu la..hehe..

Korang sure semua dah dengar sal semua ipta nak diselaraskan cuti semester..

Ikut oversea..

Adoi..kalau tanya aku mestilah aku tak nak..

Giler..kalo macam tu..tahun bila nak grad?

Umur da senja-senja nanti baru nak grad..hehe..

Tu tak termasuk nak kerja lagi..

Macam mana nak kahwin kalau macam ni..?haha..

Agak gedik di situ..hehe..

Pastu nak cuti semester 4 bulan..

Sila la fikir apa yang nak dibuat 4 bulan?hehe..

Makan tidur kalau boleh gemuk tak pe la juga kn?

Ni keding juga..hehe

Ok la..harap yang baik-baik sahaja untuk semester ini..

Dah tak mau dah jadi macam sem lepas..

Apa yang dah jadi tu nak lupa semua-semua..hehe..

k..

bye

Saturday, January 15, 2011

memorable ever afta!!~

Kami rapat tapi kami bukan kekasih..

Kami selalu bersama tapi kami bukan berkasih..

Kami bergelak-gelak tapi tak semestinya kami happy..

Kami suka perli-perli tapi kami tak pernah ambil hati..

Kami suka merajuk-rajuk..tapi rajuk kami ada sendanya..

Kami sangat annoying tapi kami mesra..

Kami suka hipokrit tapi kami tak kacau orang..

Namun kini kami selalu rasa kosong...

Tercari- cari di mana senyuman dulu?

Mana perginya rasa cemburu yang dulu?

Mana perginya rasa geram yang dulu?

Mana perginya perasaan yang berbunga- bunga dulu?

Kami geram bila kami wat hal..tapi kami positif..

kami tak ambil hati kalau kami-kami lupa kami , Cuma kami kecil hati..

Tapi tiba-tiba kami rindu kalau kami sorang- sorang..

Kami masing- masing ada matlamat..

Walau kami tak bersua..janji kami tetap sama..

Kami kawan sampai bila-bila..



the first memorable ever after!!~