lets find it

Thursday, December 2, 2010

dunia facebook lelaki vs perempuan

hye everyone...
malam ini just nak share dengan korang sal satu isu ni...
benda ni just nak share je..tak ada kena mengena dengan yang hidup or yang telah tiada..hek3
kalo ade tempias2 tu..kebetulan saja erk..
tapi aku rasa sikit2 mesti ada juga yang terkena..
ni based on aku dengar cerita2 and pernah tengok juga ar situasi macam ni



pernah tak terfikir..kalo berfacebook kan...
lelaki selalu boleh..tapi kalo perempuan or merangkap gf/skandal/buah ati/sparepart @ seangkatan dengannya mesti tak boleh..




sekarang kan dunia facebook, so boleh dikatakan ramai manusia kat muka bumi ini dah ada facebook..even kadang-kadang budak2 umur 6 tahun pon dah ada fb..


1)so tersangat pelik la bila bf/skandal/laki korang ke tambah2 kalo dia tu student cakap
tak ada fb...sebenarnya dia takut rahsia dia bocor..yela update status single..haha..kang kalo gf add kang..habis la..dah tak market..jatuh saham..

tolongla wahai perempuan kat muka bumi ni..tolongla sedar sikit..jangan terlalu senang tuk dibodohkan macam ni..


tp korang pernah terfikir x..kalo gurl/ gf camne pon mesti akan cakap kalo dia da sign up facebook..walaupon kadang- kadang dia pon sama gatal je nak cari skandal..haha



2) pastu bila kantoi ada fb..or course la gf dia tu akan merajuk tarik muka masam macam cuka basi..pastu si bf pon kalau kita boleh tengok rupa dah tak macam orang.,,serabut ar kan dah kantoi..tapi lelaki ni kan otak dia kreatif..dia akan cakap plak..kononya dia buat fb..tapi tak nak bagitau gf dia sebab nanti mesti gf dia nak add..sedangkan family dia ramai ada fb..
kang family cakap apa pulak..ceh!!~

( sedangkan boleh pula mengedik dengan gurl2 lain kat fb tu..aik??family tak kata apa pula ke cik bang oi?)

and then, si gf pon yela..da mula senyum2 kambing..( eleh dah cair ar tu)-



3) pastu si gf ni bila ada fb and sayang giler pulak tu kat bf..bagila password fb kat bf..
knon2 takut kang bf tuduh curang pulak..
tp bila si gf mintak pasword si bf..mesti dengan lambatnya nak bagi pon..
tak pon tak bagi teros..
tu pon kadang-kadang buat2 beralih topik lain..and mesti sebelum bagi tu dah
delete dah apa yang tak sepatutnya...



4) then, si bf ni akan selalu ja stalk gf dia punya fb..kalo boleh duapolohempatjam tiap-tiap hari nak view..nak make sure gf tak curang..pastu kalau terjumpa gf dia komen2 dengan lelaki ja teros call tanya..
ni lagi satu isu aku tak puas ati..siap boleh cakap knonya dia
tak suka gf dia komen2 lelaki lain..knon tak elok la perempuan duk komen2 laki lain even kawan ja..macam perempuan murah..what da hell kau lelaki nak cakap camtu??

owh kalo lelaki komen gatal gedik tak apa?
owh lupa pulak..tambah2 kalo gurl tu lagi cun dari gf dia..
yg paling penting..tak cun tak apa,.asal seksi..
wow!!!biar kawan2 kat fb cakap..giler hot awek fb kau!!

gurl tu mesti pkai skirt pendek tahap dah tak payah pkai seluar..
dah tu baju stok sendat2 tak ada lengan..
bagila nampak skit parut bcg tu..barula cukup hot..
tu tak termasuk yang private message kat fb lg..lagila sakan kalo orang kedah cakap..hah
a
-------------------------------------hot gitu nyah~


5) bila si gf ni upload pic dorang sama2 dekat fb..pastu teros si bf call..
knonya.
.tak payah upload pic yang sama2..sebab semua orang taw dorang couple..pastu ayat knon kang kawan2 cakap poyo je..over macam orang lain tak ada couple..

sedangkan dia segan kalo gf dia xcukup cun or hot nak tayang kat kawan- kawan..
malu kot..or dia tkut kantoi dah ada gf.. cuba kalo gf dia hot or cun tahap diana daniella ka..lisa surihani ka..juliana evan ka..mesti profile picture pon nak letak picture gf ja..hahaha..


------------------------------------sumpah sangat cantik...



----------------------------------cute kot~






-----------------------------siapa cakap dia tak cun p terjun longkang~




so si gf ni dengan rasa bersalah teramat delete ar pic2 tu..eii plzzla gurl



6)pastu si gf ni mesti la akan hot juga bila stalk tengok ramai ja gurl lain komen kat wall bf dia.,dan dengan excitednya dia pon komen la..dengan harapan gurl lain akan perasan betapa specialnya dia bagi lealki tu..
belom pon sempat sepoloh minit( ceh pndai2 ja kau nurul,.,ni ramalan aku la)hahaha..bila tengok balik
komen tu dah kena delete dengan bf dia..
adoi kesianya la kau perempuan oi.,.kenapala kau dapat bf macam tu??
cuba dapat bf macam aku,,ceh..haish..tu untuk aku sorang ja..tak boleh share2.. hahahaa..

ok berbalik kepada cerita tadi,..




7) bila si gf tanya or marah kenapa ada gurl2 lain komen2 kat page si bf dia..then si bf akan cakap..bukan salah dia sebab knonya pompuan2 tu yang komen2 camtu..bukan dia suruh and bukan dia layan pon..

adoi..cik kak oi.,.memangla dia tak layan kat wall dia tu,.cuba cik kak p tengok hp dia ka or kat messge fb dia ka..xpon chat kat fb..mesti ada even sikit..ala cik kak..tepuk sebelah tangan confirm tak bunyi punya..so tepukla duabelah tangan ok?
tak pon cik kak cepuk ja kepala bf cik kak tu..



8) tetiba si bf uplaod pic ke or kena tag ke pic dengan other gurl..mestilah si gf marah..
tp lelaki akan cakap..ala..tu kawan2 ja..
kawan2 kelas memangla rapat..normallah camtu..haha..lagipon knonya takkanla dia nak gurl tu buat bini.
amboi cik bang,,ayat kemain..sedangkan tah2 dengan gurl tu pon hang duk cakap macam tu juga..

----------------------------------- erk..tetiba terupload..hehe





***********************************************************************

so cik kak/cik adik/kawan2/sayang2/makcik/puan/ sekalian...
tolongla jangan mudah percaya kalo lelaki cakap seperti2 di atas ni kat korang.
bukanla tak bagi percaya teros..atleast beware..

lagipon bagi aku..kalau lelaki tu memang sayang kita macam mana adanya kita..
kenapa mesti tak boleh jadi friend kat fb?
lainla kalo memang friend dia lelaki ja semua..tu lain cerita la..memang takut family tau..
lgpon common la..kau bukan 10 tahun yang parents kau nak mrah kalau tau kau ada gf..
umur dah boleh jadi bapa orang dah pon..

dah tu korang pernah terfikir tak..apa guna nya gf tu or apa specialnya gf tu berbanding gurl lain di mata lelaki tu kalo nk jadi kawan kat fb pon tak boleh..nak komen pon tak boleh..nk letak pic pon tak boleh..
mean..hanya korang 2 ja tau korang couple..orang lain tak perlu tau??
patutla bf kau ramai skandal kalo macam tu..hahaha..

.aku tak cakap semua lelaki macam ni..
hanya certain2 orang ja..
and bukan certain lelaki ja macam ni aku rasa..certain pompuan pon camni..

so.kesimpulannya,
semua orang sama sahaja tapi yang membezakan kita adalah cara kita deal dengan something and cara kita act..tu sahaja..
so hargaila apa yang kita ada sekarang..
memang perlu untuk mencari yang terbaik..tapi diri kita pon belom tentu yang terbaik untuk dia..
hargailah sebelum terlambat~

--------erk..nk juga camni..tp macam mana nk gerak tayar dia xbulat??haha




bye

4 comments:

Erin said...

woahahha..cik nunu..
bukan maen berapi lagi awak ye??
jeng-jeng-jeng..macam ade tempias je??tapi bukan kt saye la ye..kat orang tuuuuuuu. ala, orang tuuu..
hihihihi
:p

Nunu Nurul as inVisibLe^bUTTeRFly said...

hahhaa..awk taw kn orng tuuuu..
heehhee..padan muka die..

M@huJadiBuDakBaek said...

cik nunu...ayat baek nye...cm nak tmbh sket cite psl pswrd 2....de gak laki ni bg mmg la bg pswrd tp dpt xcess skali je la..pas 2 lps die thu kite x bkk lg die cpt2 tkr pswrd bru....hoho

Nunu Nurul as inVisibLe^bUTTeRFly said...

anys:hahaha..taw xpe..tp stkt ni ku mls nk mntak2 psword ni..lnatk la..hahhaha..